Testtartás IQ teszt

Testtartás IQ teszt

Kattintson a képre, és töltse ki a tesztet. Meglepő eredményeket szokott adni.. Megnézem! »

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A szerző könyve több, mint 100 000 példányban kelt el és nagy sikert aratott. Tudjon meg többet a módszerről! Megnézem! »

Heveny angolul

A heveny angolul szó kifejezésre nem csak egy fordításban és értelmezésben található meg. ár az orvosi fordítása az acute (Akut), de a különböző szótárak más-más szókapcsolatokban is felhozzák.

A heveny angolul első körben a betegségekkel kapcsolatos szófordulatokat, illetve az azokhoz kapcsolódó értelmezések adja ki. Ezek lehetnek:acute, ami orvosi kifejezés, de a sore (mint fájó) és virulent (fertőző is) szavak is könnyen ebbe a csoportba sorolhatóak.

Heveny angolul- nem csak akut

 

További fordítások

  • A knock together, mint összeüt.

Az alap szótőből képezve további, kapcsolódó szavakat találhatunk. Ezek magyar fordításban már a durva, gyorsan összedobott jelentésre utalnak. A gyorsaság is előkerül, ami egyébként az eredeti jelentés egyik fő ismertetőjele. Ilyenek lehetnek: a hevenyészett, vagyis sebtében és gyorsan összeállított vázlat, fekvőhely, vagy akár felszállóhely is megjelenik. Bár a magyar szóhasználatban már kissé elavultnak tűnik a szóhasználat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.