Testtartás IQ teszt

Testtartás IQ teszt

Kattintson a képre, és töltse ki a tesztet. Meglepő eredményeket szokott adni.. Megnézem! »

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A szerző könyve több, mint 100 000 példányban kelt el és nagy sikert aratott. Tudjon meg többet a módszerről! Megnézem! »

Fájdalom latinul

“Fájdalom latinul” kifejezésére szolgál ugyan a dolor latin szó, de mi is rejtőzik e fogalom mögött? A gyógyítás, gyógyulás folyamatában szemléletes a következő idézet, mely Guillebe

Fájdalom latinul: absztrakt ábrázolás

Fájdalom, latinul dolor

au-tól származik: ”

Általában ellenállunk a változásnak mindaddig, amíg a változással járó fájdalom kisebb nem lesz, mint ami a jelenlegi helyzetben való maradással jár.

 

A fájdalom (latinul dolor) érzékelése egy komplex jelenség. nagyon sok tényező befolyásolja, így elmondható róla, hogy szubjektív dolog. Ugyanazt az ingert más tűrőképességű vagy érzelmi állapotú emberek egész másképp élik meg. A korábbi tapasztalatok hatással vannak a fájdalomérzetre. A fájdalom (latinul dolor) célja, hogy a szöveti károsodásokkal járó sérülések veszélyére figyelmeztessen. Így arra késztet bennünket, elkerüljük azt. Tehát elmondható róla, hogy funkciója van.

Fájdalom latinul dolor: Pár érdekes tény

 

Amikor valaki olyan személy nem figyel ránk, aki számunkra fontos, ez az a fizikai fájdalomhoz hasonló reakciót vált ki agyunkban.

A szokásos fájdalmak enyhítésén túl, a Tylenol a pszichológiai fájdalmak enyhítésére is jó.(Ez itt nem a reklám helye).

Ha valakinek folyamatosan krónikus fájdalmai vannak, ez egy idő után rombolólag hat az agyra, mivel a fájdalom miatt folyamatos az agy ezen részeinek aktivitása. Mivel pihentetésre ezeknek a részeknek is szükségük van, működésükben zavar keletkezik.

A fájdalomcsillapítók által okozott halálesetek-és itt a receptre felírt készítményekről van szó- négyszeresen meghaladták a kokain és heroin által okozottakét.

Viktória királynő füvet szívott menstruációs fájdalmai enyhítésére.

Egy  CIA kínzási útmutató szerint a lelki kínzások ereje meghaladja fizikai fájdalom erejét. A testi fájdalommal való rémítés sokkal nagyobb károkat okoz, mivel az emberek általában alulbecsülik fájdalomtűrő képességüket.

1987-ig a szívsebészeteken nem használtak csecsemőknél altatást, mivel általánosan elfogadott tény volt, hogy a csecsemők nem éreznek fájdalmat.

Mielőtt az említett érdekességek miatt bárki vad kommentelésbe kezdene, kérem látogasson el a forrás alapjául szolgáló angol nyelvű oldalra. Forrás.

Az előző hírmorzsák csupán adalékul szolgáltak, mennyi minden áll a fájdalom latinul dolor szófordítás mögött..

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.