Testtartás IQ teszt

Testtartás IQ teszt

Kattintson a képre, és töltse ki a tesztet. Meglepő eredményeket szokott adni.. Megnézem! »

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A Gokhale módszer magyarul is megjelent

A szerző könyve több, mint 100 000 példányban kelt el és nagy sikert aratott. Tudjon meg többet a módszerről! Megnézem! »

Abdomen

A has fordításai közül az abdomen, mint has jelenik meg.  Apotroh szót némely szótár felhozza fordításként, azonban a szlengben használata nem így szokás.

Abdomen vagy hasi régió

Abdomen vagy hasi régió

Abdomen: szakszóként használatos.

Ha angolul keresünk rá, a Wikipédia magyarázata jelenik meg a találati lista élén. Ez persze igen gyakori. A szó inkább tudományos használatban elterjedt és a hasi régió leírására szolgál. Hétköznapi szavakként több szinonimája is van.

A has, főleg a pocakkal leírtat jellemzően a belly szóval lehet és szokás fordítani. A venter és a tummy, mint gyomor jelenik meg. Ez azonban már a hasi területen belül egy rész megnevezése. A paunch is egy szinonima: jelentése pocak, bendő.

A hasüreg vagy abdomen határait vagykörbefonják az izmok és kötőszövetes borítások. Felülről a rekesz kupolái határolják. , Ezek benyúlnak a mellkas üregének alsó részébe.

Hátsó határt a  gerincről eredő izmok (a rekesz szárai, a nagy horpaszizom, a csípőtaréj és a XII. borda közötti négyszögletes izom képezik.

Alsó határ a nagymedence területén a csípőcsont belső felszínéről eredő csípőizom és annak kötőszövetes borítása.

Mivel a hasüreg mind a férfiaknál, mind a nőknél a kismedence felső részébe hasonlóan beterjed, az ezen a részen található. Körülbelül a kismedencei szervek felső harmadára terjed ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.